Wat te doen tegen overlast

Foto: wikipedia

Evenementen horen bij een stad als Purmerend. Om ernstige overlast door evenementen te voorkomen,  stelt de gemeente regels aan evenementen. De organisatie die verantwoordelijk is voor het evenement moet zich hieraan houden. Ondanks deze regels kan het toch voorkomen dat u ernstige overlast ervaart van een evenement. Denk aan geluidsoverlast, parkeerproblemen of stankoverlast. Dit kan betekenen dat de organisatie zich niet aan de regels houdt.

Ervaart u (aanhoudende) overlast door een evenement in uw directe omgeving? Bespreek dit dan in de eerste plaats met iemand van de organisatie van het evenement. Vaak is de bereidheid groot om samen tot een acceptabele situatie te komen. In de evenementenkalender treft u contactgegevens aan van het betreffende evenement.

De gemeente houdt zelf ook in de gaten of evenementen volgens de regels verlopen. Zij kan echter niet overal tegelijk zijn. Ervaart u overlast en komt u er samen met de organisator niet uit, dan kunt u de overlast melden bij de gemeente. In het uiterste geval kan een evenement worden stilgelegd.  Vaak wordt echter een middenweg gekozen zodat de organisatie zich aan de vergunningsvoorwaarden gaat houden en de overlast beperkt kan worden.

Het melden van overlast kunt u telefonisch doen, via telefoonnummer (0299) 452 452. De medewerkers van ons Klantcontactcentrum staan u graag te woord. Buiten kantoortijden kunt u uw melding insturen via het digitale meldformulier.  Vergeet u niet uw telefoonnummer te vermelden?

Reacties